Facebook kapcsolat

Támogatók

LinkBank

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

0
0
0
1
8
4
6
Blog
2017.11.16 18:31

Tűzz ki magad elé célokat!

Tűzz ki magad elé célokat!

"A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság." (Buddha)

Ha mindig haladsz egy cél felé, amit el szeretnél érni, akkor mindig úton vagy. Neked vannak céljaid?

Az életünkben úgy tudunk előre haladni, fejlődni, ha számunkra fontos célok elérésén dolgozunk. Mindenkinek van egy értékrendje, ami szerint szeretné élni az életét. Ha valamilyen szituációban kényelmetlenül érezzük magunkat, nagyon valószínű, hogy egyik számunkra fontos értékünk került "veszélybe". Ugyanebben a helyzetben voltam én is akkor, amikor eldöntöttem, hogy valamin változtatnom kell ahhoz, hogy ismét a komfortzónámban érezhessem magam...a sok stressz, a kimerültség és a kilátástalanság érzése nagyon felemésztette az idegeimet. Azon kaptam magam, hogy hiába akarok jó anyuka lenni, sok szeretetet adni gyerekeimnek, férjemnek, nem tudok...ezért elkezdtem keresni a megoldást. Szerencsére ekkor talált rám a bevezetésben is már emlegetett Titok című film és ekkor találkoztam olyan anyukákkal, akik más-más cél elérése miatt igaz, de szintén elkezték fejleszteni önmagukat...

Megtanultam, hogy bármit is akarunk elérni az életünkben MINDENNEK AZ ALAPJA, HOGY SZERESSÜK MEG ÖNMAGUNKAT! Ezt nem győzöm hangsúlyozni, mert ha magas az önbecsülésünk, az önbizalmunk, akkor leszünk igazán kiegyensúlyozottak és akkor tudunk leghatékonyabban koncentrálni céljaink elérésére!

Előslépésként tisztázzuk magunkban mit is szeretnénk elérni. Mi a célunk! Ha most arra gondolsz, hogy eddig is volt célom, mégpedig "jó anya szeretnék lenni", "boldog szeretnék lenni", "gazdag szeretnék lenni", "le szeretnék fogyni", "meg szeretnék gyógyulni", stb...el kell keserítselek egy picit, mert ezek sajnos nem célok, maximum ábrándozások. A cél legyen konkrét, jól megfogalmazott és kézzel fogható. Pl.: havi x összeget szeretnék keresni, vagy x hónap alatt y kg szeretnék lenni, napi minimum egy órát szeretnék játszani a gyermekeimmel, stb...a lényeg, hogy elérhető és konkrét legyen. 

A következő lépés, hogy tűzzünk ki egy határidőt, ami reális a cél elérésére, amennyiben minden nap dolgozunk rajta, hogy elérjük. A határidő dátum legyen és ne azt mondjuk, hogy egy hét múlva, stb...

A harmadik lépés az egyik legfontosabb, ez fog minket előre vinni a cél felé vezető úton. Ez pedig nem más, mint megmondani a miértjét! Miért akarom elérni a célomat? Minél több miérted van egy cél eléréséhez, annál nagyobb erőt fogsz érezni magadban, hogy el is tudod érni azt! Mondhatni ezek a miértek az üzemagyag, ami hajt előre.

A negyedik lépésként tervezd meg, hogyan szeretnéd elérni a célod! Írd le lépésenként, mit kell tenned ahhoz, hogy révbe érj. Olyan részletességgel írd le, hogy feladatok alakuljanak ki belőle.

A végső lépésként pedig minden nap dolgozz a feladatokon! Ha egyet sikerült befejezned, nézd meg melyik a következő, amit meg tudsz oldani és állj neki!!!

Hidd el élvezni fogod, mert tudod, hogy miért fontos ez neked és megvalósulnak a miértek is, ha eléred a célodat! Kisebb célkitűzések esetén se feledd a tervezést, tény hogy akkor nem feltétlenül kell leírnod, de dolgoznod akkor is kell rajta!

Ha konkrét célod van, de nehézkes a tervezés, szívesen segítek, ha szeretnéd...indíthatsz fórum témát is, ha szeretnéd másokkal is megosztani, de írhatsz csak nekem is...amelyik szimpatikusabb számodra. Elérhetőségeimet a kapcsolat menüpontban találod meg!

Ismét köszönöm bizalmad és hálás vagyok, hogy velem tartasz!

Őszinte barátsággal, Zia

 

 

 

Honlap készítés