Facebook kapcsolat

Támogatók

LinkBank

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

0
0
0
1
8
4
6
Blog
2017.11.21 15:14

Miért fontos, hogy jóban legyünk magunkkal?

Miért fontos, hogy jóban legyünk magunkkal?

Gondolj csak bele...kivel töltöd a legtöbb idődet az életedben? Gondolhatod most, hogy a gyerekeiddel, a családoddal, a szeretteiddel, de a legtöbb időt magaddal töltöd! 

És abba is gondolj bele, hogy szoktad érezni magad, ha egy olyan személlyel kell együtt lenned, akit nem annyira kedvelsz? Kellemetlenül érzed magad, szorongasz, feszült vagy és szeretnél minél előbb szabadulni a helyzetből. Igaz? Ez saját magaddal szemben viszont nem működik!

Egyetlen megoldás van tehát, kezd megismerni magad és barátkozz meg magaddal. Találd meg magadban azokat a tulajdonságokat, amit kedvelhetsz. Ez mindennek a kezdete...

Lehet, hogy veszed a fáradságot és leülsz egy percre, magadba nézel és hirtelen elfog valami érzés...ááá ez nekem nem megy!!! Felállsz és mintha semmi nem is történt volna, teszed tovább a napi dolgaidat. Ha tényleg szeretnél változtatni a hozzáállásodon, akkor ott fog motoszkálni a fejedben, hogy mi is lehet az, amit kedvelhetek magamban. Minél többet gondolkozol rajta, annál előbb meg fogsz találni egy olyan tulajdonságodat, amit nem is utálsz annyira, netalántán még tetszik is magadban, aztán további töprengés után találsz mégegyet és mégegyet...egyre könyebb lesz, hidd el, csak adj időt magadnak és amikor lehet, vizsgáld magad. Tegyél fel olyan kérdéseket, mint amiket akkor tennél fel, ha egy számodra érdekes embert szeretnél megismerni és ŐSZINTÉN válaszold meg őket.

Hidd el, minél több jó tulajdonságodra derítesz fényt magadelőtt, annál jobban kezded érezni magad. Ha nagyon nem tudsz találni magadban semmi jót - remélem kevesen vagytok így -, akkor kérdezzétek meg a párotokat, a legjobb barátotokat, a gyerkőcöket, hogy miért szeretnek Téged! Mert rengeteg ember van a környezetedben, akik szeretnek, így biztosan szerethető vagy HIDD EL VÉGRE :)

Nekem is nehezemre esett az elején és még mindig vannak fenntartásaim magammal szemben, de tisztáztam mik azok, amiken még csiszolnom kell és igen, nekiálltam dolgozni ezeken a tulajdonságaimon, hogy mégjobban tudjam szeretni magam. Eljutottam odáig, hogy nincsenek olyan gondolataim, hogy "de buta vagyok!", "de ügyetlen vagyok", "de feledékeny vagyok". Ilyenkor, mikor hallom, hogy más ezeket mondja magának, mindig azt szoktam mondani: "Addig mondod magadnak, míg elhiszed!". Ha valamit rosszul csinálok, már úgy gondolom, hogy most ügyetlen voltam, de legközelebb ügyesebb leszek, mert figyelek majd rá. Ez akkor is működik, ha akaratlanul megbántok valakit. Nem restellek bocsánatot kérni és megígérem, hogy máskor jobban figyelek ilyen helyzetben.

Te is eljuthatsz arra a szintre, hogy tudatosan szeretnél fejlődni, hogy minél figyelmesebb és jobb ember legyél. Anyaként a türelem nálam az elérhetetlen cél volt! És sok apró korrigálással eljutottam odáig, hogy ha valamiért fegyelmeznem kell a gyermekem, így szólok hozzá: "Tudod szivem, hogy nagyon szeretlek, de ezt nem szabad, mert..." és türelmesen elmagyarázom neki. És pár hét után azt vettem észre, hogy a három éves kislányom azt mondja: "tudom anya és bocsánat!". Imádom!!!

Remélem segítségedre lehettem ismét abban, hogy jobban tudd érezni magad a bőrödben! Mert anyaként úgy érzem kötelességünk mindent megtenni azért, hogy gyerekeinknek a legjobbat nyújtsuk és ha ez azzal jár, hogy meg kell szeretnünk magunkat, akkor HAJRÁ!!! TARTS VELEM!!!

Öszinte barátsággal, Zia

ui: Kérlek oszd meg velem véleményed, mert a visszajelzéseidből tudok mégtöbbet meg arról, hogy milyen cikkeket olvasnátok szívesen, mert én Nektek szeretném írni blogomat, hogy élvezhessétek a velem töltött időt! Köszönöm <3

  

Honlap készítés