Facebook kapcsolat

Támogatók

LinkBank

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

0
0
0
1
8
4
6
Blog
2017.11.07 16:18

Keressük mindenben a jót...

Keressük mindenben a jót...

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan!"

(Antoine de Saint-Exupéry)

Korábban a Fogadd el a helyzetet, amiben vagy cikkemben arról írtam, hogyan kezdhetjük el pozitívabb útra terelni életünket. Bármin is szeretnénk pozitívan változtatni, mindig azzal kell kezdenünk, hogy elfogadjuk, amiben éppen vagyunk, azt pedig úgy a legkönnyebb, ha megtaláljuk azokat a dolgokat, amiknek örülhetünk, amiért hálásak lehetünk és csak ezekre fókuszáljunk, NE pedig azokra a dolgokra, amik nem tetszenek, amik bosszantanak...
"Könnyű ezt mondani!" - gondolhatod ezt magadban most, hasonlóképpen gondoltam én is, mikor ezt hallottam és utána feltettem a kérdést: "És hogyan tudnék hálás lenni azért, ami miatt ott vagyok, ahol vagyok?" Legyen az a pénztelenség, a meg nem becsülés, a túlsúly, bármi....Nyisd ki egy kicsit a szíved és nézz körbe vele... szereted a gyerekeidet. Miért? Sorolj fel magadnak mindent, amit szeretsz bennük, hatásosabb eredményt érhetsz el, ha le is írod. Szereted a férjed, ez természetes, különben nem lennél vele. Akkor szedd össze azokat a dolgokat, amiért szereted! Egy élő példának engedjétek meg, hogy előhozakodjak azzal, hogy az én legnagyobb problémám mi is volt. És jelentem, hogy csak VOLT! Állandóan minden idegesített otthon is és a munkahelyemen is és mindig ideges voltam, sokszor már ürügyet is kerestem, hogy idegeskedhessek: "ez sincs megcsinálva, az sincs a helyén", "ezt is hiába kértem", stb... Állandóan zsörtölődtem a férjemmel és kiabáltam már a végén a gyermekeimmel is, amikor azt mondtam, hogy állj! A gyerekeim nem tehetnek róla, hogy ideges vagyok és fáradt, rajtuk nem tölthetem ki! És ekkor kezdtem utána járni mindannak, amiről itt írok Nektek is. Nagyon sok hasznát vettem az életemben ezeknek a dolgoknak, pedig még kezdőnek számítok a szakmában, ha lehet így fogalmazni :)
Na de térjünk vissza a lényegre! Megmutatom pár példán keresztül, hogyan lehet picit más szemszögből nézni a helyzetünket... Gondolj arra, hogy rengeteg ember van, akinek nálad sokkal nehezebb élete van és légy hálás, hogy Te nem közéjük tartozol. Vannak Nálad pl. sokkal ducibb és betegebb emberek, örülj neki, hogy Te csak ekkora vagy és még az egészségeddel sincs talán nagy probléma. Ha pedig már probléma van az egészségeddel és tudod, hogy mi a baj, hálás lehetsz azért, hogy mivel tudod az okát, dönthetsz úgy, hogy teszel ellene! Ha mindennél jobban hiszel a gyógyulásodban, akkor bármilyen betegségből fel tudsz gyógyulni! Azt tudtad, hogy a fizikai betegségeink több, mint 90%-nak lelki okai vannak, amiket nem tudunk megoldani és testünk fizikailag betegszik bele? Itt van például egy erről szóló cikk és ez csak egy a sok közül, amit orvosok írtak: Lelki bajok testi tünetek (hazipatika.com).
A személyes életemmel azért hozakodok elő, hogy lásd, tényleg működik. Ha nekem sikerült, Neked miért ne sikerülne? Se okosabb, se jobb nem vagyok nálad!!! Azt ne felejtsd el soha, hogy BELŐLED CSAK EGY VAN ÉS NAGYON NAGYON ÉRTÉKES EMBER VAGY!!!
Én is úgy gondoltam, hogy nincs az életemben olyan, aminek örülhetnék... "állandóan kupi van, hiába beszélek, senki nem hallgat meg, semmi nincs kész soha... és hulla fáradt vagyok! Ennél többet már nem tudok tenni!!!" mindig ezt gondoltam... aztán rájöttem, ha ez így marad, szétszakad a család! Kinyitottam a szívem és elkezdtem másképp nézni a dolgokat... észrevettem, hogy kedvesem milyen sokat foglalkozik a gyerkőcökkel este és mennyire türelmes velük... azt próbálta pótolni, amit én nem tudtam megadni nekik a sok negatív érzéstől, ami bennem tombolt. Észrevettem, hogy ha nincs időm vacsorát készíteni, kérés nélkül áll neki, amit egyszer sem köszöntem meg korábban. Minden délután tesz vesz kinn a kertben, fát vág, eteti az állatokat, stb... rengeteget tesz értünk! És ezt én - szégyenlem magam -, de nem értékeltem, mert csak azt láttam mi nincs kész és nem azt, hogy mi mindent tesz értünk! A gyerkőcöknél is hasonlóképpen találtam nagyon nagyon sok csodás tulajdonságot, amit nem értékeltem eléggé, mert ott is azt láttam csak, hogy mit nem úgy tesznek, ahogy én szeretném...sajnos arra meg végképp nem fordítottam elég figyelmet, hogy mi az, amiért megdicsérhetném őket, pedig sokkal több ilyen értékük van, mint amin még dolgoznunk kell...sőt azt vettem észre, hogy amíg többet zsörtölődtem és kiabáltam velük, Anna - a 3 éves kislányom - hasonlóképpen mérgelődött, kiabált és korholt minket és a 1,5 éves kisöccsét is... amióta ezen változtattam, és minden nap elmondom nekik, hogy mennyire szeretem őket és bármit tesznek én akkor is szeretni fogom őket feltétel nélkül, Anna puszilgatja, szeretgeti és nem kiabál a kis tesóval és velünk sem! Csodálatos változás!!! És ez TÉNYLEG CSAK RAJTAM MÚLT!!! Szóval ha nem hiszed, próbáld ki! Varázslatos eredményeket hozott az életembe nekem is!
Ha kinyitod a szíved, elkezded beépíteni az életedbe a leírtakat, oszd meg velem tapasztalataid kérlek: írj e-mailt (gyalog.hortenzia kukac gmail pont com*) vagy akár itt megjegyzésben is megírhatod, ha mással is szeretnéd megosztani gondolataidat. Szeretnék minél több visszajelzést kapni Tőletek! Nagy segítségemre lennél vele! Hálásan köszönöm előre is! A visszajelzéseitek alapján cikkeimet tovább fogom fejleszteni, hogy még nagyobb örömöt, segítséget jelentsen számodra ez a blog a hétköznapok rohanó forgatagában. Szeretném, ha olyan blogot kapnál, ahol hasznosnak érzed az olvasással töltött időt és olyan információkhoz jutsz, ami fontos számodra is. Megírhatod azt is, miről olvasnál még szívesen, esetleg ha a saját problémádra keresel megoldást, és úgy gondolod segíthetek, kérlek írd meg azt is. A legjobb tudásom szerint leszek a segítségedre!

*a spam-robotok miatt írtam így az e-mail címemet, hogy csak a Tőletek kapott levelek érjenek el hozzám :) 

Honlap készítés