Facebook kapcsolat

Támogatók

LinkBank

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

0
0
0
1
8
4
6

Az új generáció boldogsága rajtunk múlik

Az új generáció

Gyalog Hortenzia vagyok, két gyönyörű gyermek édesanyja. Férjemmel szeretnénk mindent megtenni, hogy ha felnőnek, önállóan olyan életet tudjanak maguknak teremteni, amilyet csak elképzelnek és így boldog, elégedett, sikeres életet tudjanak élni. Szerintem minden szülőnek ez a legfontosabb célja a gyermekeivel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy a következő generáció (gyermekeink felnőtt korának) sikeressége a mi kezünkben van, mi tehetünk a legtöbbet értük...

Hiszek abban, hogy mikor megszületik egy gyermek, csak a veleszületett tulajdonságaival, gátlások és negatív kritika nélkül, tiszta lappal indul neki a világnak. A maga temperametumával kiváncsian veti bele magát minden új tapasztalásba és kitartóan tör a maga kis célja felé (pl.: megtanuljon járni, beszélni, elérje, amit kinézett magának, stb.). És ahogy nőnek, a környezetük (legfőképpen a közeli hozzátartozók viselkedése) alakítja ki viszonyulásukat az élethez és önmagukhoz. Minden helyzettel, emberrel kapcsolatban meggyőződéseik alakulnak ki, amik csak rájuk jellemzőek, de hasonlítanak a számukra igazán fontos emberek meggyőződéseihez. Ezek alakítják ki minden felnőtt ember énképét is, ami szerint meg tudják mondani, hogy szerintük mire képesek, milyenek ők a saját maguk szemében, stb...

Gyermekeink is ahogy nőnek, úgy alakítják ki a környezet (legfőképpen a szülők) hatására a saját meggyőződéseiket magukkal és a külvilággal szemben. Hat éves korukig feltétel nélkül fogadják el szüleiktől a pozitív és negatív kritikát. Mivel még nincs kifejlődve bennük az a képesség, hogy egy kritikáról vagy szabályról, amit szülei állítottak vele szembe, el tudja dönteni, hogy az helyes vagy sem. Ezen kívül minden gyerek másolással tanul. Lemásolják a hozzájuk közelebb álló személyek viselkedését, így is tanulva a szüleik beállítottságát, meggyőződéseit, magabiztosságát, kitartását, stb.

Ezért úgy gondolom, hogy a mi életünkben is két területen kell nagyon dolgoznunk és rengeteget fejlődnünk:

- Úgy neveljük gyermekeinket, hogy minél kevesebb negatív meggyőződése legyen önmagáról és a világról. A legfontosabb, hogy biztos legyen abban, ha valamit igazán akar az életben és sokat tesz, tanul érte, akkor nincs lehetetlen és ehhez minden képessége megvan: önbizalom, kreatív gondolkodás, kitartás, türelem, stb... Ne ismerje azt a szót, hogy kudarc és ne féljen semmitől. Ha valami nem sikerül, abból tanulja meg, min kell változtatni és ne csüggedjen el.

- Olyan példát mutassunk Nekik, amit ha követnek és utánoznak, akkor szintén biztosak lehessenek abban, hogy bármit is szeretnének az életben, ők képesek elérni. Dolgozzunk magunkon, változtassunk meg gondolkodásunkban minden negatív meggyőződést pozitívra, így kiküszöbölhetjük, hogy gyermekeink ugyanazokat a hibákat elkövessék, amiket esetleg mi elkövettünk. 

Elhatároztam, hogy a fent leírtak miatt annyit tanulok, olvasok, amennyit csak tudok. Alkalmazom mindennapi életünkben a megismert tudást, hogy biztosra vegyem, mindent megteszek gyermekeim sikeréért! Ahhoz, hogy a következő generáció minél sikeresebb legyen, nekünk szülőknek kell összefognunk és minden tőlünk telhetőt megtenni értük. Ezzel szerintem, ha sokan vagyunk, Magyarország sikerességén és jövőképén is pozitív irányban mozdíthatunk.

Facebook oldalam itt található meg.

Őszinte barátsággal, Gyalog Hortenzia

Honlap készítés